Sari la conținut
Coș
0 articole

Limba

Blog

Dress code: Black Tie – Care este costumul bărbătesc potrivit?

În ultimii ani termenul de “Black Tie” a fost din ce în ce mai utilizat, fiind una dintre principalele alegeri, în materie de dress code, la cele mai mondene petreceri din capitală și nu numai. Cu o adevărată istorie în domeniul modei, este important să respectăm câteva reguli, atunci când alegem un costum Black Tie.

Care sunt principalele aspecte ale unui costum Black Tie?

Dobre-Tailoring-New-Slider-Desktop-Costume-de-ceremonie_1066x.png (1066×416)
Calitatea este un aspect esențial atunci când alegem costumul potrivit pentru Black Tie. Tesăturile premium sunt un must-have pentru a obține un look rafinat și distins. Branduri renumite precum Loro Piana, Scabal și Zegna sunt recunoscute pentru calitatea și rafinamentul materialelor lor și se regăsesc în multe dintre costumele pentru Black-Tie semnate Dobre Tailoring. Optând pentru astfel de tesături de înaltă calitate, veți simți diferența și veți emana eleganță într-un costum de Black Tie.

 

Culoarea costumului de Black Tie trebuie să fie neapărat în nuanțe de negru. Acesta este un aspect fundamental al dress code-ului și aduce un aer de eleganță și formalitate. Costumul Black Tie este de obicei închis la culoare pentru a crea un contrast puternic cu cămașa albă și accesoriile. Negru clasic este opțiunea ideală, iar alte nuanțe întunecate, cum ar fi bleumarinul închis sau cărbunele, sunt, de asemenea, acceptate în cadrul acestui dress code.

 

Croiul costumului de Black Tie are câteva elemente distinctive care îl diferențiază de alte tipuri de costume. Reverul costumului să fie de tipul “șal” și șpiț pentru un look îndrăzneț, oferind un aspect sofisticat și clasic. În ceea ce privește tipul de sacou, varianta single-breasted (cu un singur rând de nasturi) este cea mai frecventă și potrivită pentru un costum Black Tie. Aceasta conferă o linie curată și elegantă.

Pantalonii costumului de Black Tie trebuie să aibă o croială precisă și bine definită. Aceștia ar trebui să fie de obicei cu talie înaltă, cu betelie de tip gurkha, pentru un aspect impecabil. O altă caracteristică a pantalonilor Black Tie este dungi subțiri pe laterale, care adaugă un detaliu subtil, dar elegant.

 

Pentru a completa look-ul Black Tie, nu trebuie să uităm de celelalte accesorii esențiale, cum ar fi papionul și pantofii. Papionul trebuie să fie negru și poate fi din mătase sau alte materiale fine. În ceea ce privește pantofii, o opțiune clasică și potrivită este reprezentată de pantofii negri din piele lucioasă, cu vârf rotund sau ușor ascuțit.


Urmând aceste elemente-cheie, veți reuși să obțineți un costum de Black Tie impecabil și elegant. Dress code-ul Black Tie oferă bărbaților ocazia de a străluci într-un stil sofisticat și clasic, astfel încât să se simtă încrezători și distinși în orice eveniment formal. Oricare dintre costumele de Black Tie de la Dobre Tailoring pot fi purtate cu succes și de către mire, datorită croiului impecabil și calitatea deosebită a materialelor.
Descoperă varietatea modelelor rafinate de costume bărbătești de la Dobre Tailoring!

Art. Anterior
Art. Următor

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
Back In Stock Notification
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole