Politica de retur

DREPTUL DE RETRAGERE

Prezentul capitol se aplica exclusiv achizitiilor facute prin intermediul magazinului online de catre cumparatori persoane fizice sau grupuri de persoane fizice constituite in asociatii.

Aveti dreptul legal de a va retrage din contract, fara a preciza motivele unei astfel de decizii, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care dumneavoastra sau o parte terta, indicata de dumneavoastra, alta decat curierul, intrati in posesia fizica a produselor comandate sau, in cazul in care au fost comandate mai multe produse printr-o singura comanda ce urmeaza a fi livrate separat, de la data la care dumneavoastra sau o parte terta indicata de dumneavoastra, alta decat curierul, intrati in posesia fizica a ultimului produs. Aceasta data poate fi verificata si demonstrata prin documentele de livrare inmanate de curier. Perioada de retragere va expira dupa trecerea celor 14 zile calendaristice mentionate anterior.

Puteti folosi si modelul de retragere atasat; folosirea lui nu este insa obligatorie.

Pentru a va exercita dreptul de retragere, este necesar sa ne instiintati folosind datele de contact pe care le veti regasi pe site-ul magazinului online cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail.

Pentru a respecta termenul limita de retragere este suficient sa transmiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Efectele retragerii

  • Daca va retrageti din acest contract, va vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile de livrare (daca astfel de costuri au fost suportate initial de catre cumparator, cu exceptia celor suplimentare, derivand din solicitarea unei alte modalitati de livrare decat cea standard oferita de noi), fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care ne-ati comunicat decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Va vom rambursa sumele utilizand aceeasi metoda de plata pe care ati utilizat-o dumneavoastra pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Cu toate acestea, dumneavoastra va veti asuma costul si riscul legate de returnarea produselor.- Fara a aduce atingere celor de mai sus, putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana cand ne veti furniza dovezi ca ati trimis inapoi produsele, oricare dintre acestea intervine mai intai.
  • Returnarea produselor se va face fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile calendaristice de la data la care ne-ati comunicat retragerea, la urmatoarea adresa: Str. Zece Mese nr. 5, Sector 2, București.. In cazul in care produsele au fost preluate personal din showroom-ul Dobre Tailoring, returnarea se va face la aceeasi locatie. Termenul de 14 zile calendaristice este respectat daca produsele sunt trimise/predate inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.
  • Costurile aferente returnarii produselor vor fi in sarcina dumneavoastra exclusiva. Daca doriti sa returnati produsele cu ramburs, suntem in drept sa refuzam preluarea coletului.- Returnarea integrala a contravalorii achitate se va face numai in cazul in care produsele returnate sunt in starea in care le-ati primit, nu prezinta modificari fizice, semne de purtare, lipsa etichetelor si a instructiunilor/documentatiei aferente. Responsabilitatea deteriorarii sau pierderii produsului trimis ca retur catre Dobre Tailoring apartine exclusiv cumparatorului.
  • Daca produsul a fost utilizat de catre cumparator si nu mai poate fi returnat in stare perfecta, Dobre Tailoring nu va putea returna contravaloarea acestuia. Sunteti asadar responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din alte manipulari decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

Nu puteti uza de dreptul de retragere din tipurile de contracte mentionate mai jos si nici din alte tipuri de contracte pentru care legea prevede exceptari exprese in legatura cu acest drept:- contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al cumparatorului, care declara pe aceasta cale ca a luat la cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;- contractele care au ca obiect furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de cumparator sau personalizate conform solicitarilor acestuia;- contractele care au ca obiect furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;- contractele care au ca obiect furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;- contractele in cazul carora cumparatorul a solicitat in mod special vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de cumparator sau furnizeaza alte produse decat materialele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau bunuri suplimentare.